Димитър Делчев пресече роми, докато незаконно изхвърлят боклуци край Гоце Делчев (Видео)

Снимка: Изправи се! Мутри вън!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ Димитър Делчев спря акцията на роми, докато изхвърляха отпадъци на незаконно сметище в близост до Гърмен.

По време на една от обиколките на Благоевградска област, кандидат-депутатите Делчев и Япов заснемат на видео грубо нарушение на Закона за управление на отпадъците. На него се вижда как двама роми изхвърлят от бял бус гуми и други отпадъци в изкоп в полето между Гърмен и Гоце Делчев. Когато виждат, че ги заснемат, замърсителите се качват в буса и бягат.

Димитър Делчев определи незаконното сметище в община Гърмен като безобразие, което продължава с години. Кметът на общината и директорът на РИОСВ носят солидарна отговорност за това, че туристите в Огняново, Балдево, Лещен и др. виждат тази отвратителна гледка по пътя си. Създава се и риск за здравето на хората, добави Делчев.

Има ли чадър над незаконното сметище от ГЕРБ и ДПС, попита водачът на листата с номер 18 във връзка с многогодишното бездействие на институциите.

Според другия кандидат за депутат от „Изправи се! Мутри вън!“ Георги Япов такова незаконно сметище е немислимо за Европейска държава и повече подхожда на африканска. Той определи незаконното сметище, замърсяващо почвата и водите на гоцеделчевската котловина, като екологична бомба.

Водачът на „Изправи се! Мутри вън!“ незабавно подаде сигнал до компетентните органи за премахване на незаконното сметище и наказване на нарушителите.

Делчев вече поиска оставката на директора на РИОСВ Ангел Георгиев заради трайното му бездействие. Според него инспекцията трябва да започне да работи ефективно, или да бъде закрита.

Запазването на българската природа е основен приоритет в програмата на Изправи се! Мутри вън! В събота Димитър Делчев и негови съмишленици организираха акция срещу застрояването в парк Бачиново. Те ще внесат жалба в административния съд срещу решението на РИОСВ да не извърши екологична оценка на проекта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK