България - Унгария приковава вниманието, но не заради футбола

Снимка: startphoto.bg

Подготвя се мащабен протест срещу ръководството на БФС

Националите по футбол приемат Унгария днес от 19,00 часа в двубой от група G на евроквалификациите, информира Топспорт.

Два часа преди началния сигнал на полския рефер Даниел Стефански в околностите на националния стадион "Васил Левски" започва мащабен протест срещу ръководството на БФС с искане за незабавна оставка на шефа Борислав Михайлов и обкръжението му.

От централата в Бояна се опитаха да избегнат този сценарий, като изместиха мача в Пловдив с оправданието, че това е решение на УЕФА, но усилията им се оказаха напразни и в крайна сметка "Васил Левски" ще приеме мача, но без публика.

Предвид ситуацията в групата ни, в която България заема последното място с 2 точки, стадионът едва ли щеше да се пука по шевовете, но от БФС повишиха интереса на феновете със странните си маневри. Очакванията са над 10 000 фенове от всички цветове да излязат на протест, а за спокойствието и реда ще се грижатоколо 1600 полицаи.

Мачът ще бъде официален дебют за селекционера Илиан Илиев, който беше назначен след освобождаването на Младен Кръстаич. В предишния си мач от групата под ръководството на сърбина България загуби с 0:3 от Унгария в Будапеща, като резултатът можеше да бъде и по-изразителен.

Очаква се Илиев да заложи на познат състав: Даниел Наумов, Виктор Попов, Валентин Антов, Алекс Петков, Антон Недялков, Илия Груев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Филип Кръстев, Георги Русев, Мартин Минчев.

Независимо какво ще се случи на и около стадиона, нека пожелаем успех на Илиев и националите тази вечер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK