Андрей Цеков, ПП-ДБ: 82% от българите, както и ние, искат европейски доходи и премахване на връзкарството

Снимка: Infomreja.bg

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

82% от българите искат промяна с икономически просперитет и развитие – европейски доходи и премахване на връзкарството и уреждачеството. Гражданите желаят просперитет, справедливост, здравеопазване, което да работи за тях, а не да пълни джобовете на частни болници, фармацевтични компании и директори на болници. Сред българите има огромно мнозинство за промяна, показват социологически изследвания. От ПП-ДБ искаме справедлива държава с растяща, иновативна и конкурентноспособна икономика с високи доходи, с щастливи хора, които са спокойни за бъдещето си. Нашата визия съвпада с желанията на 80% от гражданите. Това обяви регионалният министър от кабинета „Денков“ и водач на листата на коалицията за Благоевград Андрей Цеков на открита среща разговор с жителите на областния град, с която беше открита кампанията на коалицията за областта. Той уточни, че според националното проучване, едва 6% от българите искат стабилността на тресавището, в което е затънала страната ни от десетилетия.

Цеков припомни, че за 2,5 г. по време на кабинетите на Кирил Петков и Николай Денков инфлацията беше укротена, а пенсиите и заплатите – увеличени. И то насред пандемия и войната в Украйна. „Бюджетите на Асен Василев позволяват да се инвестира в бъдещето на българския гражданин. Високите доходи създават свободни граждани. Свободният човек иска справедливост. Свободният човек не продава бъдещето си за половин хладилник. Свободните хора искат сами да управляват бъдещето си. Това притеснява ГЕРБ и ДПС. Скритата държава иска да има контрол върху всеки сегмент на икономиката“, каза още юристът, който е водач на листата на ПП-ДБ в 1 МИР. Той призова хората да отидат до урните на предстоящите парламентарни избори на 9 юни и да не оставят контролирания вот да решава съдбините им.

Андрей Цеков посочи, че за да се подобри средата на живот на хората, през МРРБ само за 10 месеца беше осигурено безпрецедентно финансиране на над 1042 проекта на 250 общини на обща стойност 2,51 млрд. лв. - за ВиК, пътища и улици, паркове, алеи, площади, междублокови пространства, спортна инфраструктура, общински сгради и т.н.

За сравнение: за целия кабинет „Борисов 3“ (2017 – 2021 г.) за 4 г. са подписани само 266 споразумения за общински проекти на 110 общини на обща стойност едва 153 млн. лв. Това са по 38 млн. лв. на година за цяла България.

Идеята за мащабна програма за подобряване на условията на живот на гражданите по големи и малки населена места стартира още през 2022 г. при кабинета „Петков“. Каква заслуга за това имат ГЕРБ, защо не го направиха 12 г., попита Цеков.

Какво означава тази програма за Благоевградска област?

Благоевградска област има разписани за 10 месеца общо 82 проекта от министър Цеков на стойност 187 млн. лв.

Благоевград – 1,2 млн. лв. за 4 г. от „Борисов 3“, за 10-те месеца на кабинета „Денков“ сключихме споразумения за 24,9 млн. лв.

Банско – 400 000 лв. общо от ГЕРБ за 4 г.,  от кабинета „Денков“ - 23 млн. лв.

Белица – 0 лева от ГЕРБ за 4 г., от кабинета „Денков“ - 11,5 млн. лв.

Гоце Делчев – 500 000 лева от ГЕРБ за 4 г., от кабинета „Денков“ - над 9,4 млн. лв.

Гърмен – 0 лева от „Борисов 3“, от кабинета „Денков“ - 3,4 млн. лв.

Кресна – 0 лева за 4 г. от ГЕРБ, срещу 16,4 млн. лв. от кабинета „Денков“

Петрич – 1,6 млн. лв. от ГЕРБ, срещу 34,6 млн. лв. от кабинета „Денков“

Разлог – 400 000 лв. от ГЕРБ, срещу 14 млн. лв. от кабинета „Денков“

Сандански – 0 лева от ГЕРБ, срещу 30 млн. лв. от кабинета „Денков“

Сатовча – 1,4 млн. от ГЕРБ, срещу 800 000 лв. от кабинета „Денков“, тъй като не бяха подали проекти до 8 април

Симитли – 1,7 млн. лв. от ГЕРБ за 4 г., срещу 11 млн. лв. от кабинета „Денков“

Струмяни – 0 лв. от ГЕРБ, срещу 3,8 млн. лв. от кабинета „Денков“

Хаджидимово – 0 лева от ГЕРБ, срещу 1,2 млн. лв. от кабинета „Денков“

Якоруда – 0 лева от ГЕРБ за 4 г., срещу 2 млн. лв. от кабинета „Денков“

Това са примерите за двата възможни пътя – на стабилен застой или на икономическо развитие за по-високи доходи. „Ние сме част от мнозинството, което желае България да е различна. Нека изпратим в парламента тези  хора, които ще направят това възможно“, каза Цеков. Той представи кандидатите за депутати от листата на ПП-ДБ за Благоевград, като констатира, че в нея има много хора с по 3 деца, като него самия. 

В отворения разговор с гражданите се включи и кандидата на евродепутат от листата на ПП-ДБ Христо Петров – Ицо Хазарта. „Изцяло загубихме представа за същината на думата мандат и същината на времето през последните 3 г. Не случайно е измислен 4-годишния мандат – за да може да се свършат политики“, констатира Хазарта.

„80% от нас искат едно и също, не компилацията между стабилност и корупция с имам човек тук и там. В момента е впрегнат огромен ресурс, за да ни окаля. На нас – ПП-ДБ, обществото ни даде една пръчка, изправи ни пред един танк и ни каза – смажи танка. Танкът, ако реши да ни смаже, ще го направи за половин секунда. Защо не го прави? Защото го гледат. Използват друга тактика – вместо от танка, стрелят отстрани по пръчката с мръсотия“, обясни Ицо Хазарта. Той призова хората да помислят и да излязат да гласуват на изборите на 9 юни. Хазарта разказа как като депутат е успял да се пребори за повече пари за децата в домовете, както и за правото на всяко осиновено дете да открие биологичните си родители. Тези битки биха били по-лесни, ако коалицията ПП-ДБ има по-голяма мнозинство в парламента.

Срещата в новата зала на Камерна опера Благоевград започна с музикален поздрав от ансамбъл „Ритмика“. Кметът на Благоевград Методи Байкушев приветства гостите. И обобщи битката от последните месеци: „Те искат да тестват нашата издържливост. Да видят дали ще успеем, надяват се, че ще изчезнем. Тяхната визия за България се състои в това нас да ни няма. Нашата визия за България се състои в това – всички в България да живеят добре, и тези, които не ни харесват“.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//