Банско по пътя на музиката: Марин Бърдарев - веселият учител, създал школа с таланти

Снимка: Личен архив

Хайде на концерт! Август е!

Всяка година – по едно и също време – винаги през август – винаги с музика.

Школата по музика на банскалията Марин Бърдарев събира на едно място деца, възбужда таланта в тях, развива го, а след това го показва пред света.

Тази година, за единадесети пореден път господин Бърдарев и неговите възпитаници препълват големия салон на читалището в Банско и както всяка година големи музиканти излизат на сцена с малките си колеги.

На 18 август в 18,30 ч. всички жители и гости на Банско ще станат свидетели на поредния концерт, който остава толкова дълго в сърцата на зрителите, че да очакват следващия.

Илия Илиев – кларинет, член на Ку-ку Бенд и преподавател по кларинет в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Иван Цонков – барабани, перкусионист в Оркестъра за народна музика към БНР, и Стела Петрова – контрабас, контрабасистка на Ансамбъл „Тракия”, са лицата, с които децата на Бърдарев ще покажат какво могат, какво са научили, с какво са надарени.

А кой е Марин Бърдарев?

В Банско той е познат като онова весело момче, учителят по музика, музикантът от Банските старчета, който винаги с много хумор и усмивка привлича големите таланти.

Името му, заедно с това на децата, е прочуто от „Пирин пее“, през БНР чак до музикалните конкурси на национално равнище.

Това, което Бърдарев казва и за себе си, и за децата, че е водещо в музиката – е меракът.

Стожерът, примерът за Бърдарев пък е Атанас Янчовичин, а музиката… тя е всичко!

Вижте повече за концерта и пътя на нотите до сърцето на Бърдарев във видеото!

КОМЕНТАРИ

Никола Тодоров12:33 - 15.08.2022
Веселия учител, който не говори с никой от колегите си и подминава всички с високо вдигната глава нема нужда
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK