Зов за помощ! Да помогнем на Тони да пребори левкемията!

Снимки: Личен архив

Благотворителна кампания в помощ на 20-годишния Тони Костов стартира в Кюстендил. Момчето страда от остра лимфобластна левкемия (pre-B ALL).

В момента е приет в хематологията на Александровска болница и премина първата седмица от 33-дневния първи курс химиотерапия.

„Тони иска да живее и както всички знаем шанса за това е по-голям в чужбина. Семейството му ще подаде документи в понеделник във водещите онкологични болници в Европа. Дали ще трябва трансплантация на костен мозък ще е ясно след края на първия курс химиотерапия. Предполагаемата сума за лечението ще е около 150 000 евро“, обявиха организаторите на благотворителната кампания в помощ на кюстендилеца.

Тони е на 20 години от град Кюстендил, завършил е ПМГ "Проф. Емануил Иванов". Сега е втори курс в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност компютърни науки.

Тони е отговорен студент и един от малкото взели всички изпити в първи курс. Той обожава музиката, свири на пиано. От малък ходи на уроци по пеене и е спечелил много награди. Също така харесва графичен дизайн, обича да снима и режисира, да тича, да гледа филми, но най-много обича семейството си.

"За да живее, Тони има нужда от нас. Вие, ангели спасихте живота на дъщеря ми Бети, после на големия сладур Валката, заедно се борихме до край за живота на ангелчето Марти. Дадохте шанс на малката сладка Стефи да вижда. Нека сега се обединим за Тони! Той трябва да живее!“, обяви и майката на Бети, Анелия Димитрова.

Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
титуляр: Тони Тончев Костов

Pay Pal [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK