Значителна облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

Понижаване на дневните температури

Днес облачността ще се увеличава и след обяд над повечето райони ще е значителна. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. Сутринта в низините ще е почти тихо и в отделни райони видимостта ще е намалена. В останалата част от страната ще духа до умерен северозападен вятър, който отначало в Източна, а до вечерта и в Централна и Западна България ще се ориентира от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 9° и 14°, в София - около 9°.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност и ще духа до умерен северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, облачността ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали слаб сняг, под 1300 метра - дъжд. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд. Без валежи. Преди обяд ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са от 8° в северните до 13° в южните райони. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без същестевена промяна.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 28 мин. и залязва в 17 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 24 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 53 мин. и изгрява в 13 ч. и 35 мин. Фаза: четири дни преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK