Златев: Ако спрат "Лукойл" правителството ще падне до 10 дни

снимка: novini.bg

Бизнесменът Валентин Златев се хванал на бас, че ако шефът на Агенция "митници" Ваньо танов запечата складовете на "Лукойл", правителството ще падне след максимум десет дни, пише БЛИЦ, позовавайки се на Bulgaria News. Спешна среща между финансовия министър Симеон Дянков, митническия шеф Ваньо Танов и изпълнителния директор на "Лукойл-България” Валентин Златев започна тази сутрин. Тримата преговарят за отнетия лиценз на два от складовете на най-големия вносител на горива в България.

В момента митнически служители правят пълна инвентаризация на компанията. Проверява се наличното гориво в складовете, след което ще бъде изчислено какъв акциз дължи дружеството. Ако изисканата сума бъде платена, "Лукойл" няма да има проблем да продава горивото. Дотогава обаче компанията ще може да търгува само с наличните количества, които вече са извън рафинерията. "Когато "Лукойл" приведе всичко в съответствие с изискванията, ще покани Агенция "Митници" на съответната проверка.

Ако изискванията са изпълнени, лицензът ще бъде възстановен", обясни шефът на митниците Ваньо Танов. Преди две седмици шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов и финансовият министър Симеон Дянков предупредиха, че рафинерията може да остане без лиценз, което би означавало временно да спре да произвежда и да търгува с горива. Това, според министър Дянков, няма да доведе до криза с горивата у нас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK