Златен медал за танцьорите от ДЮТА „Кюстендилче“ на ХІХ „Балкан фолк 2015“

снимки: ОДК - Кюстендил

Златен медал от ХІХ Старопланински събор „Балкан фолк 2015“ – Велико Търново завоюваха талантливите танцьори от Детско-юношеския танцов ансамбъл „Кюстендилче“ при ОДК – Кюстендил с художествен ръководител Рангел Маджарски.

Изпълненията на кюстендилските танцьори бяха оценени по достойнство от журито на престижния фолклорен фестивал, който се провежда под егидата на Европейската асоциация на Фолклорните Фестивали EAFF.

ДЮТА „Кюстендилче“ е лауреат и носител на почетния знак на Старопланински събор „Балкан фолк 2015“ и получи и отличие за откритие на фестивала, диплом за достойно и с високи художествени стойности представяне.

Ансамбълът получи препоръка от организаторите за представяне на българските народни изкуства в Световния шампионат по фолклор „World Folk“ в Несебър и Слънчев бряг.

Участието на ДЮТА “Кюстендилче” на сцената на големия международен форум бе излъчвано директно по 50 кабелни телевизии в страната.

Успехът на ДЮТА „Кюстендилче“ във Велико Търново е признание за многогодишния труд на Рангел Маджарски, създал няколко поколения танцьори и възпитал у децата любов към българския фолклор.

 

снимки: ОДК - Кюстендил
снимки: ОДК - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK