Зимата се връща

Снимка: Infomreja.bg, архив

След кратката пролет зимата се връща. В следващите дни се очаква сериозно понижение на температурите и сутрешни температури отново около минус 10 градуса. Това сочи средносрочната прогноза за времето, цитирана от "Дарик".

Минусовите температури този път обаче няма да са съпроводени с обилни снеговалежи, както беше при предишното застудяване. Слаб сняг все пак ще превалява в различни части на страната.

Средиземноморски циклон преминава над Гърция и това е причината времето у нас днес и през следващите два-три дни да остане облачно. Преваляванията от дъжд ще продължат.

Със застудяването, което ще започне от север-североизток, по осезаемо от четвъртък, на някои места в Северозападна България и Предбалкана, както и по високите полета на Западна България, може да превали и сняг. 

Циклонът обаче се оттегля, което означава, че валежите от сняг ще са слаби, смятат синоптиците. 

Към края на седмицата над Източна България, както и по Черноморието ще духа силен вятър от север-североизток. Там в края на седмицата ще бъде облачно и дори ще прехвърча сняг, но без значителни валежи.

Най-студено ще е сутрин през уикенда и в първите дни на следващата седмица.

Тогава живакът в термометрите в сутрешните часове е възможно да падне до минус 10 градуса. Максималните температури в тези дни ще са около нулата, а в Северна България до минус 1-минус 2 градуса. Валежи обаче не се очакват.

Цялата следваща седмица ще е под влиянието на високо атмосферно налягане, което ще доведе до студени нощи, мъгливи сутрини, на места и разкъсана облачност със слънчеви периоди през деня.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK