Земеделският съюз с жалба до ВАС за касирането на вота в Коняво

снимка: infomreja.bg, архив

Земеделски съюз „Александър Стамболийски” внесе жалба до Върховния административен съд, с която обжалва решението на Административния съд в Кюстендил, за касиране на кметския вот в село Коняво.

„Депозирахме жалбата си срещу решението на кюстендилския съд. Ще представим и допълнителни доказателства пред Върховния съд. Кметът на Коняво е избран 247 от гласовете на хората. Не може по един такъв начин да се оспорват тези 247 гласа”, коментира областния и общински председател на земеделската структура Димитър Тасков.

Административният съд в Кюстендил обяви като недействителен избора за кмет в село Коняво. Сред основните мотиви са нарушение на член 197 от Изборния кодекс, регламентиращ записване на  ЕГН и данни от лични карти на гласувалите на втория тур.

„Подписите само на избирателите срещу имената не са доказателство за идентичност. Не е сериозно и твърдението на свидетеля Петър Тошев, председател на СИК,че познава всички 704 избиратели в селото. Вотът е опорочен и е наложително произвеждане на нови избори”, са част от мотивите на административния съд, прочетени в залата.

Там Даниела Божилова спечели поста на втори тур с преднина от 27 гласа пред издигнатата от БСП Марияна Александрова. 220 са гласовете за кандидата на БСП Марияна Александрова и 247 за избраната Даниела Божилова от Земеделски съюз"Ал. Стамболийски".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK