Зеленски се върна в Киев

Снимка: ЕРА

Той написа, че е осигурил нов пакет от американска военна помощ

Зеленски се завърна в Киев на фона на продължаващите руски атаки срещу обекти из цяла Украйна. Той отново направи предизвикателен коментар при завръщането си от Вашингтон, като заяви, че силите му "работят за победа", въпреки че Русия извърши нови атаки из цяла Украйна, предаде Асошиейтед прес. 

Зеленски написа в "Телеграм" от канцеларията си в Киев, че е осигурил нов пакет от американска военна помощ на стойност 1,8 милиарда долара. Украинският държавен глава се върна в страната на фона на непрестанен руски артилерийски, ракетен и минометен обстрел и на въздушни удари по източния и южния фронт, както и по обекти в Украйна.

Москва отново заяви, че войната няма да приключи, докато тя не постигне военните си цели. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че нито един украински мирен план не може да има успех, ако не се вземат предвид "днешните реалности". Той визира на искането Украйна да признае суверенитета на Русия над полуостров Крим, който беше анексиран през 2014 г., както и други руски териториални придобивки.

Песков съобщи, че днес руският президент Владимир Путин ще посети оръжеен завод в град Тула, разположен на около 150 километра южно от Москва, където ще председателства среща за руската оръжейната промишленост.

Същевременно украинската армия заяви, че тази нощ руските сили са изстреляли повече от 70 ракети срещу Украйна. Освен това при ожесточените боеве в района на град Бахмут в източната част на Донецка област са загинали четирима души, а седем са били ранени. Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че Бахмут и Лиман в съседната Луганска област, както и фронтовата линия между Луганска и Харковска област, са били подложени на руски удари, но не оповести подробности. 

През последното денонощие срещу Херсонска област е имало 61 руски ракетни, артилерийски и минометни обстрела, като един човек е загинал, а двама са били ранени. Съобщава се за руски ракетни удари и в Харковска и Днепропетровска област, както и за отблъснали руски наземни атаки във или в близост до 19 населени места Източна Украйна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK