Зеленски призова опозицията в Русия да предприеме действия към промени в страната си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той подчерта, че Европа трябва да подпомага Украйна

Опозицията в Русия трябва да предприеме съответните действия, ако иска нещо в страната й наистина да се промени, каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за "Скай Ти Джи 24", предаде Укринформ.

"Много е трудно да бъде изпратено каквото и да било послание към Руската федерация днес. Струва ми се, че онези, които са на територията на Русия, не искат да чуят нищо. За тях е по-лесно да живеят по този начин", добави той.

Украинският лидер изрази своето мнение, че в противен случай руснаците е трябвало да излизат на демонстрации през последните 30 години.

"Властта в Русия сега е в ръцете на държавния глава, който може да бъде преизбран и срещу когото народът е трябвало да се бори, ако е подкрепял свободата и човешките права", каза още Зеленски.

В същото време силите на опозицията, които се борят срещу днешната тирания на Путин в Русия, "трябва да продължат по този път", отбеляза той.

"Украйна трябва да изтласка врага, Европа трябва да подпомага Украйна, да подкрепя украинските ценности, защото те са общи ценности и общи заплахи. И опозицията в Русия трябва да предприеме съответните действия, ако иска нещо в страната й наистина да се промени", подчерта украинският президент, цитиран от Укринформ. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK