Зелените от отбора на Хаджидимово отново първенци на районното състезание „Млад огнеборец“

Снимки: Гери Войнова

Зеленият отбор на СУ „Никола Й. Вапцаров” в Хаджидимово на проведеното тази сутрин на стадиона в Гоце Делчев районно състезание „Млад  огнеборец“  отново се класира на първо място и получи голямата купа на победителите.

Олично подготвените млади огнеборци от Хаджидимово се справиха перфектно с всички дисциплини на състезанието и заслужено отнесоха освен купата и медалите, то и много подаръци. Те отново ще представят Гоцеделчевския регион на състезанието на областно ниво, откъдето също имат спечелени доста отличия като № 1.

В районното ежегодното състезание „Млад огнеборец“, което се провежда по програма на Министерството на образованието и науката и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР, тази година участваха четири отбора, а именно - на трите основни училища в града и отборът от училището в Хаджидимово.

Всички участници получиха отличия, медали и подаръци от началника на РУ ПБЗН, инспектор Росен Сердарев, и ръководството на институцията.

„Всички отбори се представиха много добре, но както при всяко състезание, и тук трябва да има победители и това са младите огнеборци от училището в Хаджидимово, които ще представят региона на областното състезание. Отборът е много добре подготвен и вярвам, че и тази година на състезанието в Благоевград ще се представи толкова убедително, както днес”, коментира инспектор Росен Сердарев.

Движението „Младежки противопожарни отряди“ в България е възстановено през 2000 г.  Районното състезание в Гоце Дечев се провежда от 2010-а година и оттогава само веднъж отборът на Хаджидимово е отстъпил първото място.

Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK