Зеленият кът на „Иларион Макариополски“ в Кюстендил е готов

Снимка: Читалище "Братство"

На 2 юли 2019 г. приключиха дейностите по проект „Зелен кът на ул. „Иларион Макариополски“ - Кюстендил”.

Проектът бе разработен по Приоритетна област 1: "Благоустрояване и озеленяване в община Кюстендил”, с финансовата подкрепа на община Кюстендил.

Бенефициент по проекта бе читалище „Братство 1869”, а дейностите бяха реализирани с активното участие и доброволния труд на жителите в квартала.

Идеята бе инициирана и вещо ръководена от Димитър Неделчев – изявен кюстендилски общественик и културен деятел.

В рамките на проекта бе почистен и облагороден обект, намиращ се на улица „Иларион Макариополски“, засадени вечнозелени растения, монтирано парково обзавеждане - пейки, изградено улично осветление и монтирано детско съоръжение – люлка.

Целта на проектната инициатива бе да се създаде благоприятна среда в кварталното пространство и условия за пълноценен отдих, разговори и беседи на живущите посредством благоустрояване на пространство с паркови съоръжения и озеленяване.          

Изградената зелена площ с безвъзмездния труд на гражданите ще засили общественото внимание и ангажираност за опазване на околната среда, както и ще развие чувство за съхранение на съоръженията и опазване на придобивките.

Проектната инициатива бе реализирана с подкрепата на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, финансиране от Община Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK