Зелена линейка на Международна фондация АДРА – България, е на тридневно посещение в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Зелена линейка на Международна фондация АДРА – България, е на тридневно посещение в Кюстендил. На площад „Велбъжд“ в областния град се извършва напълно безплатна консултация и лекарски прегледи.

„Ние сме социално чувствителна фондация. Затова се правят подобни кампании в цялата страна. От вчера сме в Кюстендил. Измерване на кръвна захар, индекс телесни мазнини, костна плътност и други. Представяме няколко стъпки на здравето, хранителен режим, които са обяснени под формата на фотоизложба. Прегледът приключва в зелената линейка от лекар специалист, които обобщава състоянието на съотвения гражданин“, каза Симеон Гугутков – мениджър проекти към Международна фондация АДРА – България.

Днес зелената линейка ще остане на разположение на гражданите до 17. 00 часа, утре също ще бъде на площада в Кюстендил от 13. 00 до 18. 00 часа.

„Ранната превенция е изключително важна както и помощта за онези бедни слоеве от населението, които нямат достъп до медицинско обслужване. Впечатленията ми са, че от нашите кампании се възползват предимно хора, които не могат да си позволят пълна и адекватна медицинска грижа. Стараем се да откликваме на всички желаещи и да не връщаме граждани. Вчера минаха около 150 човека, днес най-вероятно ще бъдат повече с оглед, че е делничен ден. Мога да обобщя, че кюстендилци определено имат доста по-добра плътност, в сравнение с хора от други населени места“, уточни Симеон Гугутков.

След Кюстендил кампанията продължава в градовете Шумен и Разград.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK