Зелена инициатива в Кресна за 140-годишнината от Кресненско-Разложкото въстание

Снимки: Община Кресна

В дните преди 5 октомври , когато се навършват 140 години от избухването на Кресненско-Разложкото въстание и 40 години от обявяването на Гара Пирин за град, инициaтивите на община Кресна, посветени на великата дата, зачестяват.

Днес се проведе съвместна зелена инициатива на учениците от четвърти и девети клас на СУ "Паисий Хилендарски", Кресна, и служителите на общинската администрация.

Символично, на "Катранджиевия площад" в града бяха засадени 40 туи, кипариси и чинари, а до 5 октомври тяхната бройка ще достигне 140, за да се роди един изцяло нов парков кът за отдих и заслужена почивка на жителите на общината. Красивият зелен спомен трябва да напомня на поколенията за паметните дни около честването на 140-годишнината от избухването на Кресненско-Разложкото въстание и да пренесе през времето синовната ни признателност към великото дело на нашите безстрашни деди. 

Кметът, Николай Георгиев, също участва в инициативата и дори засади първото дърво, но не пропусна и възможността да се обърне към младите хора с препратка към паметните събития от 5 октомври 1878 г. и знамението на първия учебен ден, който тази година беше на 17 септември: 

"Имайте вяра в бъдещето на нашата общност" - каза кметът, - "Пазете надеждата за по-добро и бъдете щастливи с обичта, която ще ви дарят нашите съграждани за доброто, което извършихте днес." 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK