Завърши Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“

Снимки: Община Разлог

Тя се провежда в Разлог за 13-и път

Завърши успешно 13-тата Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ 2019.

Разлог за седми пореден път разтвори щедра прегръдка към участниците в събитието, които тази година бяха близо 150.

Причина за силния интерес на децата и младежите към Академията е прекрасният екип от преподаватели - 25 педагози и творци, получили международно признание и готови да споделят своите знания, опит, любов към изкуството и красотата с младите таланти.

Току-що финиширалата Академия се отличи и с рекорден брой участници от Разлог, в сравнение с минали години: над 30. Участието им бе най-активно в класовете по живопис, театър, народно пеене и артквилинг.

В своята фестивална част Академията представи 11 вечери с концерти, представление и изложби с вход свободен – подарък за всички граждани и гости на града.

Централно място в концертната програма заемат концертът на фолклорните класове – на открита сцена пред Община Разлог с Бинка Добрева (народно пеене), Пейо Пеев (гъулка) и Николай Докторов (кавал), както и концертът на преподаватели, сред които има известни творци и изпълнители – Мичо Димитров (цигулка), Евгения Тагарева, Надежда Цанова, Евгени Желязков (пиано), Росен Идеалов (кларинет), Петър Македонски (тромпет), Санел Реджич (китара) и др.
На финалната изложба в Читалището на Разлог бях изложени десетки творби, като ключов момент е проектът „Разложка мозайка“ – дървени плочки с размери 30/30 см, изрисувани с мотиви от Разлог и околностите му, които могат да бъдат монтирани като мозайка в града. 

Академията завърши с финален концерт на преподаватели и участници в класовете по пиано, клавирни ансамбли, цигулка, оперно пеене, кларинет и тромпет.

Община Разлог - в лицето на зам.-кмет Венцислав Гърменов и началник отдел „Култура и образование“ Нина Кисова - поздрави преподавателите и участниците и изрази искрено намерение за продължаване на хубавата традиция с нови идеи през 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK