Фирма от Кюстендил под карантина, чакат проба на един от работниците

Снимка: Infomreja.bg

Състоянието на четиримата заразени с КОВИД – 19 е стабилно

4 са случаите на заразени с коронавирус в община Кюстендил. 2-ма мъже на 46 години са в стабилно състояние, както и дама на 66-годишна възраст. Освен това има установен КОВИД – 19 при млад човек, който не е настанен за болнично лечение. Той се намира в едно от селата, които са гранични с община Кюстендил.

Младежът няма признаци на коронавирус, но е установен при тестването на контактните с неврологията, където беше установен заразен лекар. Дори се изказа предположението, че това може да е пациента, от който се е заразил д-р Жабински, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Той допълни още, че в една от големите фирми в Кюстендил е възможно да се окаже, че има огнище на коронавирус.

Има втори млад мъж, който е с бронхопневмония и се очаква резултата от пробата му. Друга жена от същата фирма е в много тежко състояние. На нея са направени два теста за КОВИД – 19 и те са отрицателни.

„Органите на РЗИ са на място, дали са предписания. Всеки контакт носи риск, единият от младите хора, които се лекуват, при изследванията му е открит диабет. Това знаете, че е едно от рисковите обстоятелства.

Много моля за стриктно спазване и без импровизация по отношение на мерките“, обяви още градоначалникът.

Той обяви, че вече в Кюстендил има добра новина. Двама от пациентите с КОВИД – 19 вече са изписани. Те са под домашна карантина, това са баба Данче на 84 години и лична лекарка от областния град.

91 човека от община Кюстендил са поставени под карантина, на други 210 тя вече е изтекла. 14 сигнала са обработени през изминалото денонощие. Раздадени са 145 хранителни пакета на БЧК, стана ясно от брифинга на кмета Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d