Фирма от Кюстендил под карантина, чакат проба на един от работниците

Снимка: Infomreja.bg

Състоянието на четиримата заразени с КОВИД – 19 е стабилно

4 са случаите на заразени с коронавирус в община Кюстендил. 2-ма мъже на 46 години са в стабилно състояние, както и дама на 66-годишна възраст. Освен това има установен КОВИД – 19 при млад човек, който не е настанен за болнично лечение. Той се намира в едно от селата, които са гранични с община Кюстендил.

Младежът няма признаци на коронавирус, но е установен при тестването на контактните с неврологията, където беше установен заразен лекар. Дори се изказа предположението, че това може да е пациента, от който се е заразил д-р Жабински, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Той допълни още, че в една от големите фирми в Кюстендил е възможно да се окаже, че има огнище на коронавирус.

Има втори млад мъж, който е с бронхопневмония и се очаква резултата от пробата му. Друга жена от същата фирма е в много тежко състояние. На нея са направени два теста за КОВИД – 19 и те са отрицателни.

„Органите на РЗИ са на място, дали са предписания. Всеки контакт носи риск, единият от младите хора, които се лекуват, при изследванията му е открит диабет. Това знаете, че е едно от рисковите обстоятелства.

Много моля за стриктно спазване и без импровизация по отношение на мерките“, обяви още градоначалникът.

Той обяви, че вече в Кюстендил има добра новина. Двама от пациентите с КОВИД – 19 вече са изписани. Те са под домашна карантина, това са баба Данче на 84 години и лична лекарка от областния град.

91 човека от община Кюстендил са поставени под карантина, на други 210 тя вече е изтекла. 14 сигнала са обработени през изминалото денонощие. Раздадени са 145 хранителни пакета на БЧК, стана ясно от брифинга на кмета Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK