Затвориха участък от ул. „Бяло море“ в Гоце Делчев заради ремонт

Владимир Москов, снимка: infomreja.bg, архив

От днес, 17 април, временно е затворена за движение част от ул. "Бяло море" в Гоце Делчев, съобщиха от общинска администрация.

Участъкът от кръстовището на улиците „Бяло море” и „Пейо Яворов” до кръстовището на улица „Бяло море” с улица „Солун” ще бъде затворен заради ремонтни дейности, които са част от мащабния проект "Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев – рехабилитация на 25 улици и зелени площи” на стойност 8.5 млн. лева.

Средствата са осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г." на Европейския съюз. По проекта се предвижда пътното платно в този участък да бъде разширено, като се изградят нови тротоари и бордюри. За целта ще бъде премахната досегашната паважна настилка и целият участък ще бъде асфалтиран, информираха от Общината. 

Докато приключат строително-ремонтните дейности, е създадена временна организация на движението в района. Моторните превозни средства ще трябва да преминават по съседни улиции като обходни маршрути, за което е сигнализирано със съответните пътни знаци и указателни табели.

От общинската администрация в Гоце Делчев съобщиха, че вече е отворен за движение участъкът от бул. "Гоце Делчев", който бе затворен за ремонтни дейности в рамките на същия проект. 

За въведените от днес временни ограничения са уведомени всички институции, а за осъществяването на автобусния транспорт е направена реорганизация на движението и в автогара "Динамо".

По предложение на ръководството на фирма „Динамо”, входът и изходът на автогарата откъм ул. "Бяло море" са временно затворени, като се отварят нови от страната на ул. "Симеон Радев", поясниха от кметството в Гоце Делчев.

В тази връзка общинска администрация благодари на жителите и гостите на града за проявеното разбиране и се извинява за причинените неудобства.

С реконструирането на ул. „Бяло море” трафикът по тази натоварена пътна отсечка ще бъде нормализиран и ще се избегнат задръстванията, които досега затрудняваха водачите на МПС, пешеходците и гражданите, живеещи в този район.

 

КОМЕНТАРИ

Пешо Зила02:26 - 18.04.2012
Само 25 ? ами те са 1025, дано до 2077 да ги поуправим...Да не дава Господ да излезеш с кола по изключително хубавите ни пътища...
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK