Затвор за рецидивисти, извършили поредна кражба в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване

Районен съд – Дупница наложи ефективни наказания „лишаване от свобода“ по отношение на двама подсъдими, които се признаха за виновни в отнемане на чужди движими вещи от лек автомобил в Дупница, при условията на опасен рецидив и на повторност. Съдът одобри параметрите на споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият Стоян Г. / на 23 г., осъждан / и подсъдимият Данчо Е. / на 36 г., осъждан / се признават за виновни в това, че на 31.03.2023г. в гр. Дупница, от лек автомобил, паркиран на ул. „Проф. Александър Балабанов“, в съучастие като съизвършители са отнели чужди движими вещи, а именно: един брой ударна бормашина, малък ъглошлайф, комплект гаечни ключове, инверторен електрожен, куфар с акумулаторен винтоверт, куфар с електрически перфоратор - 220 волта ток, множество други инструменти и един брой чувал с картофи за разсад, или всички вещи на обща стойност 365.40 лв., от владението на собственика им от гр. Дупница, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят. Стоян Г. е извършил деянието в немаловажни случаи повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Съдът му налага наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Данчо Е. е извършил деянието в условията на опасен рецидив - след като е бил осъден за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по реда на чл. 66 от НК. Районен съд – Дупница му налага наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Имуществените вреди от престъплението са възстановени на собственика.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//