Затвор за рецидивисти, извършили кражба за над 13 хил. лв. в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Щетите от престъплението са възстановени

Районен съд – Кюстендил наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, по отношение на Любен И. и за срок от 3 години и 6 месеца, по отношение на Александър А. и двамата от Кюстендил. Те се признаха за виновни в отнемане на чужди движими вещи, на обща стойност 13 860 лв., при условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата им.

Подсъдимите / на 43 и 33 г., осъждани / се признаха за виновни в това, че на 28.05.2023 г., от двора на Подстанция на ул. „Цар Освободител“ в гр. Кюстендил, в съучастие, като съизвършители са отнели чужди движими вещи - различен вид и брой пресови клеми, на обща стойност 13 860 лв., от владението на собственика, без ничие съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят и деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Щетите от престъплението са възстановени, съобщават от пресцентъра на съда.

Съдът, под председателството на съдия Светослав Петров измени взетата по отношение на Любен И. мярка за неотклонение „Подписка“ в „Задържане под стража“, предвид наложеното наказание „лишаване от свобода“ и опита му да се укрие, като същият е доведен принудително в съдебното заседание от органите на ОЗ „Охрана“.

Съдът отмени взетата мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на Александър А., защото към момента той е в затвора, където изтърпява наказание „лишаване от свобода“ по друго дело.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//