Затвор за мъж от Търговище, пласирал кокаин, метамфетамин и марихуана

Снимка: Infomreja.bg

Той ще трябва да заплати и глоба в размер на 3000 лева

40-годишният Н.Н. беше признат за виновен и осъден с „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим на изтърпяване, съобщават от държавното обвинение.

Той ще трябва да заплати и глоба в размер на 3000 лева, както и направените по делото разноски на стойност 1523,92 лева. Мъжът беше привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура-Търговище за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Н.Н. бил добре известен на органите на реда и бил многократно осъждан за различни престъпления, включително за държане на забранени субстанции. Горепосоченото престъпление той извършил в изпитателния срок по предходно осъждане. Съдебният състав приведе в изпълнение наложеното му през септември 2021 година наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца. Така 40-годишният мъж ще прекара в затвора общо три години.

При специализирана операция, провела се през месец юни 2023 година, в дома на Н.Н. били намерени и иззети три вида наркотични вещества – кокаин, метамфетамин и марихуана.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK