Затвор за дупничанин, хванат да шофира с рекордните 3.58 промила

Снимка: Infomreja.bg

Лишаване от свобода и за благоевградчанин, хванат да шофира пиян в Червен брег

Районен съд – Дупница, призна подсъдимия И.Г. / на 46 години, осъждан / от гр. Дупница, за виновен в това, че на 15.01.2023 г., по ул. „ Велико Търново“ в гр. Дупница управлява лек автомобил „Тойота Ярис“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а именно 3.58 на хиляда / промила /, установено по надлежен ред с експертиза на Специализирана химическа лаборатория при ОДМВР - Кюстендил.

Дупничанинът вече е осъждан, с влязла в сила присъда за деяние по ал.1 - за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, със Споразумение по НОХД на РС-Дупница, влязло в сила на 20.01.2022 г.

Обвиняемият се признава за виновен за това, че на 18.12.2021 г. на път Е -79, в района на гр. Дупница в посока гр. Благоевград, е управлявал лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта 3.13 промила, установено с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“, за което му е наложено наказание 5 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от 3 години.

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева налага на обвиняемия наказания ,,Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, както и „Глоба“ в размер на 500 лв. Съдът определя първоначален „Общ“ режим на изтърпяване на наказанието „Лишаване от свобода“. Подсъдимият И. Г. се лишава от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Районен съд – Дупница, привежда в изпълнение наложеното на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца по НОХД № 1311/2021 г. по описа на Районен съд – Дупница.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Районен съд – Дупница, наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на подсъдим за управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият С. Й. / на 40 години, осъждан / от Благоевград се признава за виновен в това, че на 26.05.2022г. около 15:00 часа в с. Червен брег, управлява лек автомобил „Фолксваген Поло“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2, а именно: с 2.07 на хиляда (промила), установено по надлежния ред с експертиза на Специализирана химическа лаборатория при ОД на МВР гр. Кюстендил. Подсъдимият ще изтърпи и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 11 месеца.

Определението на РС – Дупница, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK