Затвор за 56-годишен, разпространявал детско порно в интернет

Снимка: Infomreja.bg

Наложиха му и 2000 лв. глоба

По обвинителен акт на Районна прокуратура–Стара Загора е осъден Г.Т., на 56 г. Той е признат за виновен за това, че за времето от 29.11.2022 г. до 30.11.2022 г. в гр. Стара Загора е разпространявал чрез мобилен апарат и чрез профил в интернет приложение порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива. Престъплението е квалифицирано по чл.159 ал.4 т.1 вр.с ал.2 от Наказателния кодекс, съобщават от държавното обвинение.

Г.Т. е признат за виновен и за това, че на 15.12.2022 г. е държал за себе си, чрез мобилен апарат, 49 броя видеофайла, представляващи порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива. Това деяние е квалифицирано като престъпление по чл.159 ал.6 от Наказателния кодекс.

Установено е, че Г.Т. е държал за себе си и е разпространявал линкове от интернет платформа, които след отварянето им препращат към видеоклипове, съдържащи порнографски материали, за създаването на които видимо са използвани лица ненавършили 18-годишна възраст.

Районен съд-Стара Загора е наложил на Г.Т. общо наказание в размер на 6 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 2000 лв. Г.Т. е неосъждан. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимия е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK