Затвор рецидивист, опитал да обере лавка на „Ученическо хранене“ в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

42-годишният мъж вече има актив от 34 присъди

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, с режим на изтърпяване „строг“, определи Районен съд – Кюстендил, за Георги К. /на 42 години, осъждан/.

Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен за опит за кражба на вещи от лавка на ОП „Ученическо хранене“ в Кюстендил. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Подсъдимият Георги К. е направил опит за кражба на компютър, принтер, микровълнова фурна, машина за хот дог, касов апарат и други вещи, на обща стойност 807 лв., от владението на собственика ОП „Ученическо хранене“ – Община Кюстендил.

Престъплението е извършено на 22.05.2020 година, от лавка на сутеренен етаж в Шесто ОУ, чрез повреждане на прозорец. Опитът е недовършен, защото Георги К. е задържан на място от служители на РУ-Кюстендил.

Обвиняемият бе с мярка „Задържане под стража“, взета от РС – Кюстендил на 26 май. Той има 34 осъждания, всички за престъпления против собствеността.

Определението на РС – Кюстендил, с което на Георги К. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK