Засиленo военно присъствие по летищата и пристанищата в Бразилия

Снимка: iStock

Те са ключови логистични центрове за процъфтяващия износ на кокаин за Европа

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва временно засили сигурността на някои от най-ключовите пристанища и летища в страната, на фона на нарастващата престъпност след няколко смъртоносни инцидента в щата Рио де Жанейро. Това предаде "Ройтерс".

Лула посочи, че военните ще работят с федерални полицейски служители, за да управляват операциите по сигурността на най-голямото пристанище и летище в Латинска Америка - пристанището Сантос в Сао Пауло и главното му летище Гуарульос. Освен това войници ще бъдат разположени в пристанището Итагуай в щата Рио де Жанейро и на летище Галеао в Рио.

Тези пристанища и летища са ключови логистични центрове за процъфтяващия износ на кокаин за Европа. Бразилският президент подчерта, че армията и военновъздушните сили ще укрепят границата със съседните нации, откъдето кокаинът и оръжията влизат в страната.

Бразилия се превърна в ключова площадка за придвижване на кокаин към Европа, укрепвайки местните престъпни групировки и допринасяйки за влошаваща се ситуация със сигурността, която се усеща в цяла Южна Америка

Временната мярка, която ще приключи през май 2024 г., идва на фона на поредица от вълни от насилие в Бразилия. Ситуацията стана особено лоша в Рио де Жанейро. news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK