Засилено полицейско присъствие в селата на община Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Селата на територията на област Кюстендил ще бъдат със засилено полицейско присъствие през тази година. Това обяви директорът на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Елиан Стамболийски.

Нови служители на реда няма да бъдат назначавани, но за сметка на това ще се върнат всички полицаи, които бяха командировани на границата. Това беше и една от причините полицията да работи в намален състав през последните месеци.

„Все още най-голям е делът на битовата престъпност в региона, тоест различните видове кражби. Въпреки че се наблюдава намаление през изминалата година, те отново са включени като един от приоритетите в работата ни. Проблем са не само за региона, но и за цялата страна“, коментира още Стамболийски.

Обект на посегателство в региона са както жилища в градските райони, така и къщи, дворове, земеделски имоти в селските райони.

Основни извършители са лица от компактни общности с нисък социален и материален статус, както  и наркозависими, които предават отнетите предмети в пунктовете за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали.

 

КОМЕНТАРИ

Ivan18:18 - 16.02.2015
Браво.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK