Засилени мерки за сигурност на Голяма Богородица в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Засилени мерки за сигурност се предприемат за предстоящия на 15 август празник Успение Богородично, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Кюстендил. 

Още от днес започна увеличаване на трафика в посока Рилския манастир, очаква се събирането на много хора и автомобили в района.

От полицейската дирекция призовават гражданите да се придвижват при стриктно спазване на правилата за движение по пътищата, а паркирането да става само на определените за целта места и извън активната лента за движение, като се спазват указанията на контролните органи.

Паленето на огнища да става само на определените за това места, за да не се създават предпоставки за възникване на пожари. В района на Рилския манастир  са организирани засилени мерки за сигурност. 

Засилено полицейско присъствие ще има и в районите на провеждане на селищни събори в Кюстендилска област.

За да не се помрачи празникът, от полицията напомнят: убедете се, че сте заключили домовете си и сте затворили вратите и прозорците, че не оставяте включени уреди, които могат да причинят пожар и не тръгвайте с големи суми пари у себе си - джебчиите са много активни по време на събори! При нужда звънете на тел. 112 или се обръщайте към униформените служители, които са в района и охраняват мероприятието!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK