Седмица на гората 2020: Предизвикателство – „Моят разказ за гората“

Снимка: РДГ-Благоевград

Предизвикателството е към децата от област Благоевград - да пишат, рисуват, творят за гората

Като алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората – 2020 г., която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, тази година от 6 до 12 април, Изпълнителна агенция по горите чрез Регионална дирекция по горите Благоевград отправя предизвикателство към подрастващите от област Благоевград да пишат, рисуват, творят за гората.

Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията. 

Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: rdgblagoevgrad@abv.bg  или press@iag.bg  до 30 април 2020 г.

Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на Агенцията и нейните структури. През есента, на всички участници в инициативата ще бъде предоставена възможност да залесят, напътствани от лесовъди и горски служители.

 

КОМЕНТАРИ

дарко крушата15:49 - 07.04.2020
от 3 а клас съм , желая да рисувам борчета по гората, да помагам в залесяването, да рисувам зайчета и да правя есета да рисувам и сърнички при едно условие обаче, наблюдаващи моето крехко въображение да бъдат чичо наско камбитов , бате иво кучката и дядо хаджигаев, ще съм благодарен ако ми дадат добра отценка, по това ще съдя дали ще стана добър бъдещ лесовъд. ураааа????? да живей дкмс.
Код за сигурност, въведете кода 8as