Седмица на гората 2020: Предизвикателство – „Моят разказ за гората“

Снимка: РДГ-Благоевград

Предизвикателството е към децата от област Благоевград - да пишат, рисуват, творят за гората

Като алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората – 2020 г., която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, тази година от 6 до 12 април, Изпълнителна агенция по горите чрез Регионална дирекция по горите Благоевград отправя предизвикателство към подрастващите от област Благоевград да пишат, рисуват, творят за гората.

Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията. 

Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: [email protected]  или [email protected]  до 30 април 2020 г.

Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на Агенцията и нейните структури. През есента, на всички участници в инициативата ще бъде предоставена възможност да залесят, напътствани от лесовъди и горски служители.

 

КОМЕНТАРИ

дарко крушата15:49 - 07.04.2020
от 3 а клас съм , желая да рисувам борчета по гората, да помагам в залесяването, да рисувам зайчета и да правя есета да рисувам и сърнички при едно условие обаче, наблюдаващи моето крехко въображение да бъдат чичо наско камбитов , бате иво кучката и дядо хаджигаев, ще съм благодарен ако ми дадат добра отценка, по това ще съдя дали ще стана добър бъдещ лесовъд. ураааа????? да живей дкмс.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK