Заради забравен котлон: Мъж почина при пожар в дома си

Снимка: Infomreja.bg

76-годишен мъж от Шумен е намерен починал

76-годишен мъж от Шумен е намерен починал след пожар в частен дом.

Сигнал за това е приет малко след 10:30 часа на 16 април от негови близки.

На място са насочени екипи на полиция и пожарна. Огнеборците установили, че в частен дом на ул.“ Крайречна“ в шуменския квартал Макак е имало пожар, но бил изгаснал. Вероятна причина за възникването му е неправилно ползване на нагревателен уред - котлон, който е взет за експертиза. По всяка вероятност мъжът е починал след вдишване на газ и задушаване.

В 15:14 часа на 15 април е приет сигнал за пожар в кухня в къща на ул. “Софроний Врачански“ в Шумен. Пред входа на къщата огнеборците заварили 56-годишен мъж, който вдишал токсични пари. Откаран бил в шуменската болница с екип на ЦСМП. В сградата пожарът обхванал една от стаите в таванското помещение. Екипът построил пълзяща смесена водопроводна линия и загаси пожара с помощта на 400 литра вода. Пожарът е възникнал от възпламенила се мазнина в тиган на газов котлон, оставена без надзор.

На 14 април малко в 19:15 часа е приет сигнал за пожар в жилище на ул. “Марица“ в Шумен. На място бил пратен противопожарен екип. Огнеборците заварили задимен апартамент на 3 етаж от жилищна кооперация.

Задимяването било след забравена тенджера с храна върху включен електрически котлон на тераса. Собственикът на жилището, 80-годишен мъж от Шумен бил паднал на земята, обгазен. Оказана му е медицинска помощ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK