Заради световните купи Банско ще иска още пари от държавата за снегопочистване

снимка: Община Банско, архив

Банско ще иска още пари от държавата за снегопочистване. Кметът Георги Икономов вече е изпратил писма до финансовия министър Симеон Дянков и до парламентарната комисия по регионално развитие, в които настоява за финансова подкрепа.
Причината е, че тази година в зимната столица на България се провеждат на стартовете за световните купи по ски алпийски дисциплини за мъже и жени през февруари и поддържането на пътищата от четвъртокласната мрежа трябва да бъде на ниво.

Засега предвидената сума за снегопочистване е 40 000 лв., колкото беше и миналата година. "През миналия зимен сезон в Банско също имаше елитни спортни събития и Общината се справи със снегопочистването в рамките на тази сума. Сега също ще се справи", коментира депутатът от ГЕРБ Любен Татарски.  

"Това са спортни събития от национално значение, а не само местно. Така че се надявам межу първо и второ четене на проектобюджета, сумата да бъде коригирана и завишена. Ние не искаме много - ще настояваме сумата да бъде завишена с не повече от 20 000 лв.", заяви пред ИНФОМРЕЖА градоначалникът Георги Икономов.

Той допълни, че покрай световните купи ще се наложи извозването на тежкотоварна техника към пистите и това може да стане само при добре почистени пътни артерии. "Разбира се, ако бюджетът не бъде увеличен, ще се справим и със собствени сили. Няма да допуснем Общината да остане непочистена, както за жителите, така и за многобройните ни гости", обясни Икономов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK