Запорираха сметките на Община Дупница

Община Дупница, снимка: infomreja.bg, архив

Община Дупница вече е със запорирани сметки, след като пернишката фирма “Флорс” ЕООД спечели делото пред Софийски апелативен съд. Общата сума, която ще влезе в сметките на фирмата спечелила по време на предишния кметски екип поръчката за озеленяване на града е 437 992,59 лева.

“Бесен съм. Такова чудо няма никъде по света. Незнам как да нарека подобно действие. Заместник-кметът Олга Китанова разговаря с фирмата за разсрочено изплащане в период от 1 година, но получихме отказ. Всеки знае какво е финансовото ни дередже и досега сме се оправяли, като сме срещали и разбиране, но сега такова не получихме. Оправяме наследените бакии, като ние си знаем как и с какви усилия и трудности, но сме коректни при разплащанията. И всичко е за сметка на дупничани и подобряването на града ни”, заяви кметът на града инж. Методи Чимев.

“За пореден път заради умишленото, може би, нехайство на някой или от други подбуди общината и самите жители се превръщаме в заложник на фирмени или по-точно на финансови интереси. Този акт бих го нарекъл варварско престъпление спрямо дупничани. Отдавна алармираме за тези подводни камъни, които изскачат един след друг. Досега сме имали общо 6 запора за суми до 20 000 лева, но това сега е направо кощунство”, допълни инж. Чимев.

Той се опита да успокои директорите на училища и детски градини, че този запор по никакъв начин няма да повлияе върху тях. По закон, държавните субсидии не подлежат на такъв запор, така че плащанията към тях ще продължат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK