Започва решаването на проблема с водоснабдяването в Първомай

Снимка: Infomreja.bg

Започва решаването на проблема с водоснабдяването в с. Първомай, община Петрич.

Това става след защита на проект за „Реконструкция на вътрешната водоснабдителна мрежа на с. Първомай, община Петрич” пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

На Управителен съвет на Предприятието е взето решение за отпускане безвъзмездно на 695 907,55 лв с ДДС за първи етап на реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Първомай.

С изпълнението на проекта, ще се постигне по-качествено водоснабдяване на най-голямото село в общината, ще намалеят загубите на вода, ще се редуцират и разходите в бъдещ план за текущи ремонти по водопроводната мрежа.

Средствата се отпускат тъй като, инвестиционният проект, подготвен от Община Петрич, отговаря на приоритетите на ПУДОС. Община Петрич поема ангажимент със собствени средства да възстанови улиците, по които ще бъде работено за новия водопровод. С този проект, екипът на кмета Димитър Бръчков, продължава последователно да работи за решаване на сериозните проблеми в селата на общината, в това число с привличане на външно финансиране.

В бюджет 2018 г, с близо 400 000 лв има ръст и на средствата, които се насочват към благоустрояването на селата през годината. За сравнение – през 2017 г. за селата средствата от бюджета бяха 586 000 лв., а тази година са 928 000 лв. За благоустрояване на улици и тротоари само в с. Първомай само за 2018 са предвидени 330 000 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax