Започва работата по бъдещия ГКПП Струмяни – Берово

Снимка: Infomreja.bg

Смесената експертна комисия ще има за задача да уточни основните технически характеристики на пътните връзки

Министерският съвет прие Решение за утвърждаване състава на българската част от Смесена експертна комисия за проектиране на нов граничен контролно-пропускателен пункт Струмяни - Берово, между общините Струмяни, Благоевградска област, Република България и Берово, Източен район на планиране, Република Северна Македония.

Смесената експертна комисия ще има за задача да уточни основните технически характеристики на пътните връзки, местоположението на трасето, пресечната точка с границата, мястото на новия граничен пункт, необходимата инфраструктура, постройките, видовете товари и пътници, режима на функциониране, правните и нормативни въпроси и др.

В комисията от българска страна се включат представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Агенция „Митници“, Министерство на транспорта и съобщенията, Българска агенция по безопасност на храните, Агенция “Пътна инфраструктура", „Агенция по геодезия, картография и кадастър“, Областна администрация - Благоевград и Община Струмяни.

С решението на правителството областният управител на Благоевград се определя за Възложител/Бенефициер по Приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония 2014 - 2020 г. Той следва да осъществи подготвителните дейности, проектирането и строителството на новия ГКПП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK