Започва изкърпването на дупките в Разлог

снимка: infomreja.bg

Кметството в Разлог изкърпване на дупките по улиците в общината. "Предвидени са средства за запълване на неравностите по пътните платна в общинския център  и съставните населените места. Имаме пълна готовност и мобилизация да започнем изкъпването на дупките, изчакваме подобряване на времето и повишаване на температурите", заяви кметът Красимир Герчев. Той е категоричен, че в бюджета са предвидени достатъчно средства за ремонт и изкърпване на дупки. Изцяло ще бъде асфалтиран подходът към село Баня. Достатъчно средства има за ремонт и изграждане на нови тротоари.

Мобилна комисия обходи всички улици, направени са необходимите замервания. Най-засегнати са улиците „Шейново”, „Опълченска”, „Изворите”, „Екзарх Йосиф”. В края на тази година предстои реализирането на проекта за водния цикъл на Разлог, което означава, че част от улиците ще бъдат разкопани, за да се смени водопровода. След реализирането на проекта ще бъдат асфалтирани улиците „Шейново”, „Опълченска”, „Изворите”. Дотогава общината ще поддържа в добро технически и естетическо състояние всички пътни платна.

Комисията констатира, че авариите свързани с ВиК мрежата и последвалите ремонтни дейности са една  от причините за съществуването на дупки в Разлог, смятат от Общинска администрация.

"Дружеството е задължено да възстанови асфалта там, където е извършен ремонт на водопровод или канализацията, но това не се случва. Не е редно да се натоварват жителите на общината с допълнителни разходи по възстановяване на разкопани от ВиК дупки", коментираха от кметството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK