Започва изграждането на „Градината на Татяна Лолова" в София

Снимка: nova.bg

Идеята е на кмета на район "Слатина" Георги Илиев

В столицата започва изграждането на "Градината на Татяна Лолова". Идеята е на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев. Информацията предаде БНР.

С церемония и символична първа копка, на 10 февруари от 11.00 ч., в зеленото пространство до бл. 266, в ж. к. „Гео Милев", ще стартира изграждането на „Градината на Татяна Лолова", в памет на личността и таланта на Царицата на българската комедия.

Преди години, градинката е била детска площадка, в последствие е била предвидена за изграждане на административна сграда. След недоволството на жителите, включително и на Татяна Лолова, градинката е върната на Столичната община, каза кметът на „Слатина“.

„Това решение се появи в нейна памет. Хрумна ми идеята, че това пространство може да стане отново не просто детска площадка, а „Градината на Татяна Лолова". Имаме готов проект, който е разработен заедно с хора наоколо, като сме спазили и изискванията им да има фитнес на открито и детска площадка. Ще има и малка сцена, на която няма да се правят големи представления, а ще за децата, да си играят и да правят театър. Модерното в цял свят е да се правят тематични градини. Мисля, че това е прекрасно място за София да започне да се движи в тази модерна тенденция“, каза Георги Илиев.

Той добави, че по време на утрешното събитие ще бъде представен пред жителите на квартала идейния проект.

„Градината на Татяна Лолова" ще се намира на ул. „Андрей Николов“ 22, в близост до мястото, на което е живяла. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK