Започва изграждането на центровете за настаняване от семеен тип в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Започва изграждането на трите Центъра за настаняване от семеен тип в Благоевград. Проектът за тяхната реализация се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“, като общата стойност на начинанието е  2 079 445 лева. Вече са избрани трите фирми, които ще строят сградите. Това са „Растер-Юг“ ООД, „Стил-комплекс“ ООД и Обединение „Престиж Бизнес-Бигла 3“.

С трите нови центъра община Благоевград изпълнява ангажиментите си в процеса по деинституционализация, който тече в цялата страна. Целта на начинанието е настанените в институции деца да бъдат преместени в среда, предлагаща по-качествена социална услуга в общността.

Трите сгради ще бъдат разположени в кварталите „Струмско“ и „Ален мак“. Общинска администрация подготвя и нов проект, чрез който да бъдат финансирани дейностите, които ще се извършват в центровете за настаняване от семеен тип. С изграждането им общината ще предостави среда за пълноценно израстване и развитие на деца, лишени от родителска грижа и такива, които имат специални социални потребности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK