Започна записването за участие в традиционните кушии в Сапарева баня

От днес започна записването на участници за традиционните кушии, организирани за Тодоровден в община Сапарева баня. Конните надбягвания тази година са на 24 февруари /събота/ и отново ще се проведат в района на Летището край Сапарева баня.

Желаещите да се включат могат да се запишат най-късно до 22 февруари в НЧ "Просветен лъч - 1905" в град Сапарева баня, както и в кметствата по селата.

Това е третата поредна година, в която форматът е разширен и могат да се включат участници от дупнишките села Крайници, Червен брег и Яхиново.

Организаторите предвиждат, освен надбягванията с коне и магарета, отново да има  атрактивни състезания по теглене на шейни с тежести. За победителите в различните категории са подготвени парични награди и плакети.

Организаторите от Община Сапарева баня и НЧ "Просветен лъч - 1905" информират, че за всички, които желаят да посетят празника, ще има организиран безплатен транспорт. Той ще тръгва в 10:00 ч. от центровете на населените места. Провеждането на самите кушии за Тодоровден ще започне от 10:30 ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax
loading...