Започна монтирането на новия колектор за отпадни води в Мосомище, сменят старите и тесни тръби на канализацията

Снимки: Infomreja.bg

След обнародването на указа на президента Росен Плевнелиев за връщането на познатото на всички жители име на гоцеделчевското село Мосомище, започна и решаването на един от най-болните и дългогодишни проблеми на селото.

След като правителството на Бойко Борисов отпусна 300 000 лева за решаванто на въпросния проблем, вече започна строителство на така необходимия колектор за отпадни води. Материалите и монтажните работи са факт, коментираха от кметството в селото, като заявиха че тази година белобрадият старец Дядо Коледа е проявил към Мосомище завидна щедрост за големия християнски празник Рождество Христово.

Заради тесните и неотговарящи на потребностите на селото тръби на канализацията за отводни води, което водеше до честите задръствания на колектора, който също бе с малък капацитет, нивите в полето на селото ни се наводняваха с фекалиите. Пастирите пасяха селскостопанските животни именно в подгизналите с фекални води пасища.

Полските пътища също до сега плуваха в мръсни води и фекалий заради запушената канализация за отводните води. Надявме се, че след монтирането на новия колектор и новите тръби този наш дългогодишен проблем ще остане в миналото, споделиха жители на Мосомище.

Запознати коментираха, че и месното население трябва да прояви разбиране и култура и да спре да изхвърля отпадъци, които биха довели до същите проблеми, въпреки че тръбите, които се поставят с новия колектор са с двойно и тройно по-широки.

Местни хора не скриха, че не са били редки случаите, когато при почистване от колектора и тръбите са вадени стари дюшеци, черги и други големи предмети, изхвърлени от недобросъвестни местни жители и ще настояват за контрол на новото съоръжение, за да може тази практика да бъде прекратена веднъж за винаги.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK