Започна изграждането на нова детска площадка в ж.к. „Ален мак“, обещана преди месец от д-р Атанас Камбитов

Снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

Само месец след като кандидат-кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да бъде изградена нова детска площадка в ж.к. „Ален мак“, днес беше направена първа копка на обекта. Тя е ситуирана в близост до първия саниран блок по Националната програма за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради.

Дни след като бяха приключени ремонтните дейности на кооперацията, Запряна Паскалева, която е майка на момиченце, отправи молба към д-р Атанас Камбитов, да бъде направена площадка за игра за децата от квартала.

„След като нашият блок вече е саниран, нещата се подреждат, единственият ни проблем е, че нямаме място, където да играят децата“, каза тогава младата майка. В отговор на молбата, д-р Атанас Камбитов заяви, че това е казус, който ще бъде решен възможно най-скоро. Сега, месец след поетия ангажимент, започна строителството на обекта.

Детската площадка ще включва пясъчник, пързалки, люлки и пейка. Ще бъде поставена и ударопоглъщаща настилка. Обектът ще отговаря на всички нормативни изисквания за безопасност. Тя ще бъде за деца до 12-годишна възраст.

„Бързата реакция на г-н Камбитов може само да ни радва. Това ще улесни младите семейства, а малчуганите ще могат да играят свободно. Към момента те се забавляват в двора на училището“, каза домоуправителят на първия саниран блок по Националната програма за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради. 

„Майките от квартала сме много доволни от предприетите действия. До този момент децата нямаше къде да играят, но ето че и този проблем вече е решен от доктор Камбитов“, допълни Запряна Паскалчева, по чиято молба започна изграждането на обекта. През последните четири години на територията на общината са изградени над 60 детски площадки.

В новата управленска програма на кандидат-кмета д-р Атанас Камбитов за мандат 2015-2019, е предвидено изграждане на още нови съвременни детски и спортни площадки, включително в кварталите „Струмско“, „Грамада“, „Еленово“, и „Освобождение“.

Освен това ще бъде направено облагородяване на междублоковите пространства. Ще бъдат изградени зелени зони на територията на парковете „Ловен дом“, „Розариум“, „Зоопарк“, парк „Бачиново“, както и в кварталите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK