Запалиха автомобила на Обичката

Опожареният автомобил, на снимката най-долу: Росен Ников-Обичката, снимки: Нора Василева, infomreja.bg

Неизвестни запалиха автомобила на известния кюстендилец Росен Ников-Обичката. Возилото е горяло пред жилищен блок в кв. „Герена” към 1 ч. тази нощ, когато е получен и сигналът в РУП - Кюстендил.

При извършения първоначален оглед е установено, че е изгорял лек автомобил “Алфа Ромео” на 43-годишния Росен Ников, който използвал колата като такси.

Обичката е криминално проявен. Запознати коментираха, че става дума за умишлен палеж, тъй като автомобилът е горял отпред и отзад.

Името на Росен Ников е свързано с убийството на сарафката Виолета Георгиева в центъра на града през 1994 г. Той излежа ефективна присъда от 17 години и излезе от затвора 6 години предсрочно за примерно поведение, през 2006 година.

Година по-рано той представи първата си стихосбирка, написана през времето на престоя му в пандиза –  между 2000 и 2005 г., и наречена “Прозрение”.

Росен Ников бе задържан и през февруари 2008 г., заедно с брат си Камен и бившия вече местен лидер на Българска социалдемокрация Йордан Чипев, с обвинение, че е участвал в група за съхраняване и разпространяване на синтетична дрога в страната и чужбина.

След акциятата на Е-79 на 20 февруари полицаите разплетоха цяла мрежа за амфетамини в Югозапада. Тогава автомобилът на Чипев “Форд Мондео” с немска регистрация бе спрян на изхода на Дупница. В колата бяха открити 2000 хапчета амфетамин, които бизнесменът малко по-рано си купил от депо в село Джерман. Открит бе и тефтер с адреси. В колата с Чипев пътували още Росен Николов и брат му Камен.

Причините за пожара са в процес на установяване, допълнителен оглед ще се извърши и през деня. По случая в РУП - Кюстендил е образувано досъдебно производство.

Потърпевшият Росен Ников отказа коментар.

От полицията обаче са категорични, че този случай не е свързан с масовите палежи на автомобили в столицата и други градове.
 

КОМЕНТАРИ

//08:35 - 22.12.2011
нОРО..ПРАСЕ ТЪПО..МНОГО ИСКАМ ДА ТЕ ВИДЯ, ДА ТИ ЗАБЪРША ЗАДНИКА ЛАЙНЯН С ЕВЕНТУАЛНАТА ДИПЛОМА КОЯТО ИМАШ ЗА ЖУРНАЛИСТ И ДА ТИ Я ЗАВРА В УСТАТА.....и не съм Р.Ников..и съм от женски пол, но вервая - ше те мачкам като мъж..
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK