Замаскираха цигари за близо 1 млн. лв. с овесени ядки във Варна

Снимка: АМ

Цигарите са били укрити в своеобразен „кожух“ от кутии с овесени ядки

Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари. Акцизната стока е открита на ГКПП Кардам при проверка на излизащ от страната на 04.07.2023 г румънски товарен автомобил с хладилно полуремарке, управляван от чужд гражданин, съобщават от агнцията.

Според представените документи той е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ селектират товарния автомобил за щателна проверка. 

Цигарите са били укрити в своеобразен „кожух“ от кутии с овесени ядки. При отварянето на товара митническите служители отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, докато достигнат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са общо 125 000 кутии (2 500 000 къса) нелегални цигари от марката „Marble”, без български акцизен бандерол и с надписи „For duty free sale only”.  Цигарите са на стойност около 950 000 лева. По първоначални данни са натоварени в страната.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Варна, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Добрич, Териториално отделение – Генерал Тошево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK