Зам.-шефът на "Дикчан" наказан дисциплинарно заради укритото ПТП със служебната кола "Great Wall"

снимка: infomreja.bg, архив

Дисциплинарно наказание да наложи на заместника си Евгени Генчев разпоредиха днес проверяващите от Югозападното държавно предприятие на директора на ДЛС "Дикчан" инж. Йордан Бошнаков.

Проверката в стопанството бе извършена след публикация в новинарски сайт "ИНФОМРЕЖА" за опит да бъде прикрито пътно-транспортно произшествие с нанесени материални щети на един от новите лекотоварни автомобили на ДЛС "Дикчан" - с. Сатовча.

Инспекцията, назначена днес от временно изпълняващия длъжността директор на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, потвърди изнесената информация в "ИНФОМРЕЖА" за потрошената служебна кола с марка "Great Wall" и регистрационен № Е 79-29 от заместник-директора на ловното стопанство в Сатовча инж. Евгени Генчев.

Въпреки многобройните скандални слухове в общината за въпросния пътен инцидент, които "ИНФОМРЕЖА" спести умишлено, от горското предприятие тактично споменават, че ПТП-то е възникнало при изпълнение на служебните задължения на Евгени Генчев при обход на дивечовъдна база "Батища".

След направения оглед на катастрофиралия автомобил проверяващите съобщиха, че нанесените щети на возилото не са сериозни.

В тази връзка е разпоредено на директора на стопанството Йордан Бошнаков да наложи дисциплинарно наказание на Генчев по Кодекса.

Мярката се налага поради неспазена административна процедура - инцидентът не е регистриран в РУП-Гоце Делчев, не е изготвен протокол, а Югозападното държавно предприятие не е уведомено своевременно по съответния ред. Това навява мисълта за умишлено прикриване на произшествието както от полицията, така и от ЮЗДП.

От пресцентъра на горското предприятие увериха, че при проверката са взети и писмени показания от директора Йордан Бошнаков и заместника му Евгени Генчев, който след инцидента е излязъл в болнични.

Читатели увериха, че това не е първият прикрит инцидент и престъпление в ДЛС "Дикчан", като подобни нередности не са рядкост и в другите държавни стопанства заради занижения контрол и предоверяване от страна на ресорните администрации.

 

КОМЕНТАРИ

7703:52 - 17.11.2014
кочанци и плетенци,не се хващайте за гушите заради някой си лайнар недодялан мандйов тито,всички свестни хора от тези села си се уважават и няма нищу лошо в тоа, сега че тито не е на държавна копаня не са му виновни ДПС, той във злобата си не се усеща че накърнява неговия господар пламен поюков който е действащ общински съветник от квотата на мразеното ДПС,я се замислете малко кой ви храни, именно дпс.небладарни боклуци са бившия председател на дпс плетена доносчика абдурахман и тито-кочански,дайте заради тях да запалим двете села-айде сиктир.мафиози с мафиозите.
nrdfghg18:36 - 16.11.2014
Abe q dago duhate pliuete protiv dps a koi vi napravi hora be tolkova ste bili chestni pak vie abe neblagodarnici kochanaki
52313:27 - 16.11.2014
А бе претенски бандити калчищарите ли са вивиновни че посрлед нощ пияни като дървета тръгахте на лов потрошихте пикапа и на всичкото отгоре го скрихте искахте да прискриете едно от многобройните си престъпления а те са мнооого и в продължение на1 година ги правехте всеки ден под чадъра на Михайлов вашият покровиел на който носехте рушвети пълни багажници има снимки има доказателства и те ще излядцзат на бял свят много скоро .Не мислете чебудните и почтени хора от Сатовча спят .Доста са ви набрали и ще избие скоро .
вън13:22 - 16.11.2014
ООООО, сега бандитите от ДПС се оправдават с кълчищарите , на тях преписват злодеянията си които извършиха за една година .Простотия ,некадърност , алчност , бандитизъм това са тези от ДПС които унищожиха всичко българско и родно .Ловното стопанство в Сатовча от рай сега е обран бустан и на муфлоните посегнаха , вместа да наведат глави и да се засрамят те вменяват вини на други хора които им подстлаха златния килим . Не ви е срам рушветаджии бандити , престъпници .Вън от всичкакво управление в институциите на крадливите и безочливи депесари .Кълчищарите им били виновни чеизбихамуфлоните че продадоха трофеите че плячкосаха гората че прибраха парите ,че източиха дори и горивото и столовете и масите и всичко откраднаха от най- доБрото и подредено стопанство вБългария . Съд за всички , решетки и скъпо плащане за далаверите и кражбите .

FACEBOOK

//