Зам.-министърът на спорта, Ваня Колева, се включи в кампанията "Да изчистим България заедно" в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Заместник-министърът на младежта и спорта, Ваня Колева, и кметът на община Благоевград, д-р Атанас Камбитов, се включиха в зелената кампания „Да изчистим България заедно“. Те взеха активно участие, като почистиха зелените площи около Спортен комплекс „Пирин“, който се намира в кв. „Еленово“.

В почистването се включиха още Бисер Михайлов - областен управител, Радослав Тасков - председател на ОбС, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, Христина Шопова, плувните клубове от Спортен комплекс „Пирин“, техните треньори, родители, жители на квартал „Еленово“.

Представители на Детския парламент раздаваха чували и ръкавици, за да улеснят акция „чистота“. Раздадените чували бяха в два цвята - жълт и зелен, като жълтият бе предназначен за събиране на хартия, пластмаса и метал, а зеленият - за стъкло.

Тази година идеята на „Да изчистим България заедно“ е да събира отпадъците разделно, за по-добро качество на живот. В зелената кампания се включиха още представители на културни институти от Благоевград, които почистиха кв. „Вароша“ и района около него.

Стотици  жители от областния град за поредна година се обединиха в една обща кауза, а именно по-чист живот, по-чист Благоевград.

Кампанията „Да изчистим България заедно“ се провежда за осма поредна година при голям успех. На 15. септември, в Световния ден на почистването, България се включва заедно с милиони доброволци от 150 страни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK