Зам.-министър Нанков към домоуправителите в Дупница: Не губете време!

снимки: Община Дупница

При огромен интерес премина срещата на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков с домоуправители и жители на жилищата в Дупница, които са допустими за саниране през следващите две години.

Срещата, проведена вчера продължи повече от час, като бяха зададени десетки въпроси към министъра и кмета на града инж. Методи Чимев във връзка с тази дейност.

Нанков запозна присъстващите с идеята на програмата и етапите, които се следват. "Решихме да бъде финансирането на принципа "Първи по време, първи по право". Затова не губете време", обърна се Нанков към присъстващите.

Той обясни, че от следващата година допустими за 100-процентово финансиране за същите дейности ще бъдат и сградите, вече и от тухлен тип и с по-малко от 36 жилища, каквото е условието през тази година.

"До момента има входирани 3 заявления в Общината от 33 допустими сгради. Мен като кмет ме интересуваше да науча каква ще бъде осигурената сума за Дупница, но вече разбрахте всички - трябва да действаме максимално бързо", призова Чимев.

"Похвално е, че кметът е осигурил екип, който да работи в помощ на хората. Искам да успокоя всички, предвид носещите се от "доброжелатели" слухове, че видите ли после някой ще ви вземе жилищата. Няма такова нещо. Сдруженията са само за тази цел, за която сме се събрали сега. Идеята е да достигнем до клас C на отопление, което, повярвайте, много е", обясни зам.-министър Нанков.

Най-често задаваният въпрос, който получи отговор, бе какво става в случаите, когато един собственик си е сложил дограма на апартамента. "Тя остава, освен в случаите, в които собственикът с нарочна декларация не поиска тази подмяна", успокои присъстващите представителят на министерството.

Бяха коментирани и получиха отговори единични случаи, като за жилища, чиито собственици са извън страната от години, по какъв начин ще става допускането на апартаментите, как се процедира, ако даден апартамент е взет от банка и т.н.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK