Зам.-министър Деница Николова открива тържествата по случай Деня на европейското сътрудничество в Кюстендил

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, снимка: МРРБ

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие утре, 12 септември, в Кюстендил честванията по случай Деня на европейското сътрудничество. Тази година се честват и 25 години европейско териториално сътрудничество.

Празненството ще се състои от 13:30 до 16:15 часа на площада пред Драматичен театър – Кюстендил и ще бъде под надслов „Общите граници ни правят по-близки”, уточниха от пресцентъра на МРРБ.

В програмата са предвидени участници от България, Македония и Сърбия, като целта е да се представят културата и традициите на трите държави чрез промотиране на традиционни народни танци и модно шоу. Най-младите участници - ученици от Кюстендил, Делчево и Сурдулица, ще рисуват по време на събитието, за да създадат една обща художествена творба, която ще олицетворява европейското сътрудничество.

Денят на европейското сътрудничество ще се отбележи в цяла Европа за четвърта поредна година. Целта на кампанията, координирана от Европейската комисия със съдействието на Комитета на регионите и Европейския парламент, е да се представят на широката общественост постиженията на сътрудничеството между европейските държави и региони. Тази година се празнува и 25-годишнината от INTERREG.

На събитието ще присъстват също Миелма Мехмети-Петерсен, държавен съветник в Министерството на местното самоуправление на Република Македония, посланикът на Македония в България, Н.Пр.Благой Ханджиски, посланикът на Сърбия в България, Н.Пр. Владимир Чургус, и посланикът на България в Македония, Н.Пр. Иван Петков, областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев и кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//