Заловиха вандала, изрисувал пейките в обновения парк в Гоце Делчев

снимки: Община Гоце Делчев

19-годишният Илия Караилиев от Гоце Делчев е вандалът, който изрисува пейките в обновения градски парк. Младежът бил спипан с пълна торба спрейове и флумастери, с които е демонстрирал „творчеството“ си върху фасади на сгради и най-вече по пейките и съоръженията в гоцеделчевския парк.

Според обясненията, дадени пред криминалистите без каквото и да е чувство за вина, Караилиев заявил, че по този начин изразявал себе си, творческите си заложби и западните култури.

За вандалските набези на младежа е съставен акт по общинската Наредба № 1, а размера на глобата, която ще му бъде наложена, ще определи кметска администрация.

„Ако паркът не бъде заграден и не бъде осигурена денонощна охрана, за две седмици всичко ще бъде унищожено“, прогнозират жители на Гоце Делчев.

В последните дни темата за бруталните вандалски прояви в обновения парк се превърна в най-горещо коментираната в града. Хората са възмутени от безотговорното отношение предимно на младите хора, които с лека ръка съсипват общинско имущество за милиони левове.

„Още жителите и гостите на Гоце Делчев не са се нарадвали на придобилия европейски вид парк, превърнал се след ремонта в красив и прохладен оазис, се намериха вандали, които да помрачат радостта им от новата придобивка, коментираха общински служители.

Освен пейките и другите съоръжения в градския парк, обновен по спечеления от Общината проект с европейско финансиране от  8,5  милиона лева, жертва на вандалски набези през последните дни станаха и десетки стени и фасади на къщи и обществени сгради.

По този повод от общинска администрация поискаха от РУП – Гоце Делчев завишаване на контрола особено в нощните часове.

Въпреки че огромни табели известяват гражданите, че в парка се забранява разхождането на домашни любимци, тази практика все още не е преустановена. Майки  с деца и възрастни хора, които прекарват часове в парка, сигнализираха ИНФОМРЕЖА, че ежедневно им се налага да влизат в конфликт с живеещи в района бизнесмени, които продължават да разхождат кучетата си там.

Както ИНФОМРЕЖА писа, преди дни приключи изпълнението на един от най-мащабните проекти, спечелени от Община Гоце Делчев. С европари се извърши реконструкция и обновяване на градския парк и цялостна рехабилитация на 25 улици в грда.

От администрацията коментираха, че има подготвени нови проекти, с които Общината ще кандидатства за финансиране на рехабилитация и асфалтиране и на останалите улици в Гоце Делчев.

При посещението си в града министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова адмирира намеренията на кмета Владимир Москов и екипа, работещ по европроекти, като им обеща пълна подкрепа от страна на ведомството.

 

КОМЕНТАРИ

Angel11:11 - 28.06.2012
Аман от такива творци,са да го пратят със едно парцалче и малко циф да си измие творенията щот не струват...........
mailman01:05 - 28.06.2012
до Гражданин... това, че един мухльо си мисли, че е Нещо като драска нагоре-надолу не ти дава правото да обиждаш хората. Това, че ти си лайнар, при това невеж, обаче можеш да тръбиш колкото ти душа иска. когато ми стъпиш на малкото пръстче, тогава ела да обиждаш даалиите.
катя18:34 - 27.06.2012
идеята за обществено полезен труд и солидна глоба е супер идея нека общината я имат из предвид
deteto15:13 - 27.06.2012
Прав си Гоце ,малко обществено-полезен труд и солидна глоба ,пък другия път нека пак да изразява себе си ,тоя малък ,жалък педераст.Трябва си охрана за парка защото тия 'дрооогарчета" ще прескачат оградата и ще правят още повече золуми.

FACEBOOK