Заловиха шофьори, превозващи наркотици и тютюн по пътищата на област Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

37-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес С 200“ от Сандански с инициали П.Д. е задържан в събота за 24 часа. Причината-притежание на наркотични вещества.

Лекият автомобил е спрян за проверка около 01:25 часа от полицейски служители на РУ-Сандански. В хода на проверката полицаите са открили два плика, единият, съдържащ канабис с тегло 1,43 г, а другият - съдържащ амфетамин, с тегло 1,17 г. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

На същата дата на ул. „Мелник“, отново в Сандански, е задържана с пликче, съдържащо 2,64 г канабис, 22-годишната Д.В. от петричкото село Генерал Тодоров. Тя доброволно е предала на проверяващите я полицейски служители наркотика. Д.В. е задържана за 24 часа, а срещу нея е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК.

Снощи около 01:20 часа на ул. „Митрополит Борис“ в Благоевград, полицейски служители след извършена проверка на 27-годишния Г.К. от  Благоевград, са открили и иззели от него малко топче пресован канабис, с общо тегло 0,3 грама.

Г.К. също е задържан за 24 часа, като случаят е докладван на дежурен прокурор. Образувана е и преписка за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

В хода на извършена в събота проверка в къща в санданското село Ново Делчево проверяващите са открили и иззели пластмасова кофа с нарязан тютюн в нея (без акцизен знак), с общо тегло 1 495 г. Тютюнът е бил иззет от обитателя на дома – Г.Ч. на 18 г., с протокол.

Образувана е преписка за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. За случая е уведомена РП-Сандански.

В събота на пътя между двете гоцеделчевски села Борово и Баничан, след проверка на лек автомобил „Мазда Демио“, управляван от криминално проявения К.Х. на 38 години, униформените са намерили и иззели от багажника на автомобила 5 полиетиленови чувала с нарязан тютюн, без поставен акцизен бандерол, с общо тегло 34 кг.

Водачът е задържан за срок до 24 часа, срещу него за пореден път за същото престъпление е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK